Je kunt weer een subsidie aanvragen voor gebruikte EV

Gepubliceerd op: 04 september 2024
Waar de subsidiepot voor tweedehands elektrische auto's midden juli leeg was, is-ie nu weer aangevuld. Kopers van gebruikte EV's kunnen daardoor weer een subsidie ontvangen, ook met terugwerkende kracht. 

De subsidie voor tweedehands elektrische auto's bleek populair, want de gehele pot van bijna 30 miljoen euro was op 18 juli jl. al leeg. Om mensen dit jaar toch nog over te halen een elektrische auto te kopen, is die subsidiepot toch weer flink gevuld.

Subsidie tweedehands elektrische auto
Er komt een bedrag van 23,1 miljoen euro beschikbaar voor mensen die een tweedehands elektrische auto kopen. Daarmee kan er voor 11.550 elektrische occasions een subsidie worden aangevraagd.

Lees ook: mrb-korting blijft komende jaren bestaan

Dat kan ook met terugwerkende kracht. Wie een auto na 18 juli 2024 kocht of heeft geleased, kan nu alsnog een subsidie aanvragen. Bij goedkeuring ontvangt de aanvrager dan €2.000,- terug. 

Voorwaarden SEPP
Er hangen wel een aantal voorwaarden aan de regeling. Zo mag de originele catalogusprijs van de auto niet boven de €45.000 euro liggen, moet de overeenkomst worden afgesloten bij een door de RDW-erkend bedrijf én moet de auto drie jaar op naam van de subsidie-aanvrager staan. Alle regels vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De subsidiepot voor nieuwe elektrische auto's zit overigens nog redelijk vol. Er is op het moment van schrijven (4 september 2024) nog 22,3 miljoen euro beschikbaar. De subsidie per auto bedraagt €2.950,-.