Interieur Honda Urban EV oogt lekker retro

Gepubliceerd op: 13 februari 2019

Knipoog naar vroeger

Honda kiest voor een simpele opzet. Bovendien is de opzet van dit interieur stiekem een knipoog naar het interieur van de Honda Civic uit de jaren ’70. Kijk maar naar onderstaande foto’s voor de overeenkomsten.

Honda Civic 1977 Honda Urban EV Concept Dashboard

‘Prototype’

Honda spreekt nog over een ‘elektrisch prototype geïnspireerd op de Urban EV Concept’ die in 2017 werd gepresenteerd op de IAA-autoshow in Frankfurt. Naar verwachting wijkt de productieversie nauwelijks af van de conceptcar, vooral omdat het design van het studiemodel enorm goed in de smaak viel. De oplettende kijker heeft vast al opgemerkt dat de auto in beeld is op het display. Verder valt op dat de auto geen zijspiegels heeft, maar zijcamera’s die het beeld op twee schermen in het interieur projecteren.

Dashboardindeling

Een beetje zoals de Mercedes-Benz A-Klasse geeft Honda de elektrische auto een fors display waarmee alle functies van de auto te bedienen zijn. Als we beter inzoomen op het display, dan valt op dat er aan de linkerzijde van het display een toetsencluster te vinden is voor de navigatie, de persoonlijke assistent (Personal Assistant), telefoon, het EV Menu, de verkeersinformatie en tot slot de Smartphone Connection. Aan de rechterkant vinden we de toetsen voor entertainment, zoals de FM-frequenties, Bluetooth Audio, USB, HDMI (best bijzonder in een auto) en DAB alsook een toets om de aandrijvinglayout te zien. Meer informatie geeft Honda binnenkort vrij.

Het bericht Interieur Honda Urban EV oogt lekker retro verscheen eerst op ZERauto.nl.