Maarten Pompen wint de Gouden Stekker 2024

Gepubliceerd op: 01 oktober 2024
Maarten Pompen, eigenaar en organisator van de EV Experience op Circuit Zandvoort, is bekroond met de prestigieuze Gouden Stekker 2024, uitgereikt door de Vereniging Elektrische Rijders (VER). Deze eervolle onderscheiding wordt sinds 2017 toegekend aan personen en organisaties die op buitengewone wijze hebben bijgedragen aan de bevordering van elektrisch rijden in diverse aspecten, waaronder bestuurlijke inzet, voorzien van faciliteiten en informatieverstrekking.  

De Gouden Stekker 2024 is toegekend aan Maarten Pompen vanwege zijn uitzonderlijke inzet en bijdrage aan de ontwikkeling van elektrische mobiliteit in ons land. De EV Experience is inmiddels namelijk hét EV-evenement waar consumenten en de zakelijke markt kunnen kennismaken met elektrische mobiliteit. In 2024 vond de vijfde editie van het evenement plaats, dat indruk maakte door een groot aantal participanten en een geweldige ambiance. Maarten Pompen ontving de Gouden Stekker 2024 van VER-directeur Marina van Helvoort tijdens de VER-bijeenkomst op de EV Experience.  

Maarten Pompen begon vijf jaar geleden met de organisatie van de EV Experience, met als doel om het grote publiek te informeren en inspireren over elektrische mobiliteit. Zijn doorzettingsvermogen en tomeloze inzet hebben ervoor gezorgd dat het evenement is uitgegroeid tot hét auto-evenement van Nederland, waarbij alles draait om duurzame en emissievrije mobiliteit. Daarmee draagt Maarten Pompen op uitzonderlijke wijze bij aan de mobiliteitstransitie.  

Doorzettingsvermogen

Marina van Helvoort, directeur van de VER, sprak tijdens de uitreiking met bewondering over Pompen: "Maarten heeft lang geleden zijn nek uitgestoken en de moed gehad om op Circuit Zandvoort – in zekere zin het hol van de leeuw – een enorm evenement over elektrische mobiliteit op te bouwen. Dat was zeker niet altijd gemakkelijk en we hebben er een enorme bewondering voor zijn doorzettingsvermogen”, vertelt ze. “Hij kan er samen met zijn organisatie enorm trots zijn op wat zij de afgelopen jaren hebben neergezet. De EV Experience is namelijk niet alleen het belangrijkste event rondom elektrische mobiliteit, maar is nu dé autoshow van ons land."  

“Ik ben bijzonder trots dat ik de Gouden Stekker 2024 in ontvangst heb mogen nemen tijdens de vijfde editie van de EV Experience, en op het feit dat ik nu in het illustere gezelschap van grote namen en bedrijven uit de EV-industrie terecht ben gekomen”, vertelt Maarten Pompen. “De EV Experience en de markt hebben zich de afgelopen vijf jaar enorm ontwikkeld. Door onze enthousiaste exposanten, bezoekers en partners zijn we gekomen waar we nu staan: we zijn hét jaarlijkse evenement waar we duizenden bezoekers mogen inspireren rondom emissievrij vervoer. In samenwerking met de VER zetten we onze schouders onder het verduurzamen van het wagenpark en dit brengen we jaarlijks succesvol tot uiting op Circuit Zandvoort.”  

Eerdere winnaars

De Gouden Stekker werd eerder uitgereikt aan de Gemeente Zoetermeer (koploper laadpalenbeleid), Maarten Hachmang (laadpastop10 en bijdrage aan transparantie laadtarieven), Auke Hoekstra (onderzoeker en debunker van fake news over EVs), Wiebe Wakker (wereldberoemd met zijn EV wereldreis), Arne Brethouwer (oprichter EV Database), Bert Klerk (o.a. oud voorzitter NAL en Formule E-Team) en Fastned (Nederlandse exploitant van snellaadinfrasturctuur).