64 kWh accupakket voor nieuwe Kia Soul EV

Gepubliceerd op: 29 november 2018

Actieradius

Over de actieradius doet Kia nog geen uitspraken. Toch kunnen we wel een schatting maken. De Kia e-Niro met 64 kWh-accupakket haalt bijvoorbeeld haalt bijvoorbeeld 485 kilometer op een volle acculading. Reken voor de nieuwe Soul EV 64 kWh op een soortgelijke range. Of de nieuwe Soul EV ook leverbaar wordt met een kleinere 39,2 kWh batterij zoals de e-Niro is nog niet duidelijk.

Kia Soul EV 2020

Vier rijmodi

De Kia Soul 64 kWh beschikt over een 201 pk sterke elektromotor met een koppel van ongeveer 395 Nm. Er zijn vier rijmodi, te weten Eco, Comfort, Sport en Eco+. One pedal driving is mogelijk om energie tijdens afremmen terug te winnen. Binnenin bespeuren we dezelfde voorzieningen als in de nieuwe Soul met conventionele verbrandingsmotor. Denk bijvoorbeeld aan een 10,25-inch touchscreen, ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto en meer. Een groot verschil is natuurlijk het ontbreken van een schakelpook. De Soul EV krijgt net als de e-Niro een shift-by-wire draaiknop.

Kia Soul EV 2020

Veiligheidssystemen

De veiligheidssystemen Forward Collision Warning (FCW), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Departure Warning (LDW), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en Smart Cruise Control with Stop & Go zijn standaard. Optioneel levert Kia de Soul EV met Blind Spot Collision Warning (BSW), Rear Cross-Traffic Collision Warning en Parking Distance Warning.

Zuid-Korea

Kia bouwt de nieuwe Soul EV in Gwangju in Zuid-Korea. De levering in de Verenigde Staten start in de loop van 2019. Mogelijk krijgen wij de elektrische crossover eind 2019 of begin 2020.

Het bericht 64 kWh accupakket voor nieuwe Kia Soul EV verscheen eerst op ZERauto.nl.